Top

Wie zijn wij?

Van Pottenbakkerij tot Sportprijzencentrum - Back to BMXIn mei 1975 werd Terra-Cotta Pottenbakkerij opgericht. Handgedraaide vazen, schalen, potten en later ook handgemaakte naamborden en huiscijfers waren de hoofdartikelen van het bedrijf. Na een florissante start van het bedrijf, ontwikkelden ze na enkele jaren ook Delfsblauwe wandborden met foto's, tegels in Delfblauw en tegeltableau's.

In het begin van de jaren 80 werden de artikelen die Terra-Cotta maakte, aangepast naar trofeeën met onderdelen van keramiek. Hun 2 kinderen waren fietscrossers die over heel Nederland deelnamen aan diversen wedstrijden en regelmatig prijzen in de wacht sleepten.
Zo kwamen de eigenaren van Terra-Cotta op het idee om trofeeën te gaan maken voor fietscrossverenigingen die wedstrijden organiseerden. Vanaf 1984 werd de werkplaats gevuld met keramische onderdelen voor trofeeën in diversen kleuren die werden samengesteld en uitgereikt aan winnaars van fietscrosswedstrijden en menig andere sport.

Team Terra-Cotta 1988Rond 1987-1988 werd er zelfs een complete productielijn opgebouwd, om voor een groothandel in het zuiden van Nederland, keramische onderdelen te vervaardigen voor de Europese markt. Terra-Cotta groeide zelfs uit haar jasje en verhuisde begin jaren 90 naar een bedrijfspand aan de Vinkenlust (oude Noorden van Rotterdam), om de productie nog verder te kunnen verhogen.

In de BMX-wereld leverde Terra-Cotta sportprijzen en awards voor kleine en grote wedstrijden. Vaste klant was o.a. Ponypark Slagharen dat tot midden jaren 90 een BMX-baan tot zijn beschikking had en daar jaarlijks vele internationale wedstrijden organiseerde.  Terra-Cotta was hofleverancier voor alles van sportprijzen tot aan rozetten voor de Pony-wedstrijden, die tot op vandaag nog worden georganiseerd.
Zo maakte Terra-Cotta snel faam en volgden er vele verenigingen die naast Nationale ook Internationale (indoor) wedstrijden organiseerden. Doordat Terra-Cotta zo in het BMX actief was als leverancier, kon het niet achterblijven en sponsorden zij teams met diverse rijders vanaf 1987 t/m 1991. Diverse titels werden binnengehaald door de rijders als individualist, maar ook als team bleef Terra-Cotta niet achter! 

De volgende uitbreiding; Vanen en Erelinten

De vraag naar de keramische onderdelen raakte uitgeput en halverwege de jaren '90 werd het bedrijf TeVa overgenomen. Daarmee werd de zeefdrukkunst weer opgepikt en werden er vanen geproduceerd voor grotendeels de Duitse markt. Daarnaast werden er trofeeën, medailles, glastrofeeën, standaards e.d. in het assortiment opgenomen, om een compleet pakket te kunnen leveren aan verenigingen, bedrijven en particulieren.Na jarenlange inzet vonden de oprichters van Terra-Cotta het in 2009 genoeg geweest en gaven zij het stokje over aan dochter Marsha. Samen met haar man Hans werd er nog meer op servicegerichtheid gelet, mede doordat zij samen enkele jaren in de Verenigde Staten hebben gewoond en gewerkt. Het niveau voor service in Nederland vonden zij ver beneden peil en willen daarmee een uitzondering op de regel maken, om een uitstekende en betaalbare service te verlenen naar hun klanten toe.

Al binnen enkele jaren na de overname door Marsha en haar man Hans was er de wens om weer close te worden met de BMX sport, mede door de twee kinderen die actief zijn op de baan. Begin 2016 is deze wens realiteit geworden met BMXTrofee.nl. Er is veel aandacht besteedt aan de specifieke en exclusieve collectie voor de verenigingen. Marsha en Hans vinden het geweldig dat ze met de sportprijzen zijn teruggekeerd in de BMX sport. 

 

Hans en Marsha van der Doe
BMXTrofee.nl


Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Stuur uw (aan)vraag via onderstaand formulier of contacteer ons dan via
@